Mõned analüütikud peavad tänavust aastat kataklüsmide aastaks, mida ilmestab USA aktsiaturgude ühe näitaja S&P 500 indeksi langus aasta jooksul 40,6 protsenti, teatas Economic Times. 1931. aastal kukkus vastav näitaja koguni 47,1 protsenti, mis oli suurim langus aasta jooksul. 2008. aastal on aktsiaturgude väärtus Dow Jones’i langemisega kahanenud 7,3 triljoni USA dollari võrra.

"Kuidas kokku võtta aastat, mida on tabanud totaalne finantskriis ja samal ajal variseb kokku meie majandus," ütles Schaeffer's Investment Research turuanalüütik Jocelynn Drake.
"Kui 2008. aasta kinnitaks midagi, siis ma arvan, et see pani proovile paljude inimeste reaalsustaju," lisas ta.
Paljud analüütikud on veendunud, et tegu oli halvima aastaga, mida nad elu jooksul on näinud. Löögi alla sattusid sellised suurettevõtted, mille kokkuvarisemist poleks halvimas unenäoski osatud ette näha, nagu Bear Stearns, AIG, Merril Lynch, Lehman Brothers.
Kinnisvarasektorist alguse saanud kriis on edasi laienenud pangandusse ja autotööstusesse, kasvab töötus ja langevad kinnisvarahinnad. Globaalne majanduslangus on keskpankasid pannud üle vaatama oma intressimäärasid, et stimuleerida majanduskasvu. Eelmisel nädalal langetas USA Föderaalreserv baasintressimäära nullini, mis analüütikute arvates näitas, et keskpank tahab praeguses majandusolukorras teha vajalikke samme.
Sel aastal on aktsiaturgudel veel kolm kauplemispäeva, kuid analüütikute meelest ei paku viimaste päevade tehingud kriisi leevendamiseks enam võimalusi. Samas loodavad analüütikud palju USA järgmiselt presidendilt Barack Obamalt, kes asub ametisse 20. jaanuaril.