Vene ametivõimud uurivad samal ajal pankrotistunud suurte reisifirmade finantsolukorda ja põhjuseid, miks tegevus nii järsult katkestada tuli, et kümned tuhanded kliendid nüüd firmaga koos raskustesse on tõmmatud. Kahtlustatakse seadusevastaseid tehinguid.

Peaminister Dimitri Medvedev ütles, et Venemaa turismiettevõtetele tuleb kehtestada range ja regulaarne järelvalve. "Kui ettevõttel puudub usaldusväärsus, peab selle turismifirmade registrist kustutama," tegi ta ettepaneku.

Üks pankrotistunud firmadest kannab nime Labürint ja hetkel ei saa koju naasta selle 27 0000 klienti, kirjutab BBC. Teine suurem põhja läinud reisifirma on Neeva, mille peakontor asub Peterburis. Neeva juhtkond põhjendas probleeme halva turismihooajaga. Labürindi seisukoht on aga, et süüdi on praegune rubla kurss ja "negatiivne poliitiline ja majanduslik olukord."

Suurem reisifirmade pankrotistumise laine algas Venemaal 2010. aastal, sellest ajast saati on kinni pandud 16 reisifirmat, mis olid kaelani võlgades.

BBC teatel on reisifirmade põhjaminek kaudselt euroliidu ja USA Vene-vastaste sanktsioonide tulemus, mõjutades Vene majandust tervikuna.