3 Step IT Baltikumi juhi Aivar Krausi sõnul sai äritelefonide lahendus alguse klientide initsiatiivist, kes kasutasid hulganisti tavaarvuti funktsionaalsusega mobiiltelefone, kuid ei omanud neist põhjalikku ülevaadet, teatas ettevõte.

„Äriklassi mobiiltelefonid sisaldavad kriitilist äriinformatsiooni, mille lekkimist ei saa endale lubada ükski ettevõte. 3 Step IT arendusmeeskonna poolt loodud Smart phone LCM (life cycle management) teenus võimaldab lisaks seadme kohta käiva finants-ja tehnilise info kuvamisele muuta telefon distantsilt kasutuskõlbmatuks,“ lausus Kraus ja lisas, et Soomes on saanud teenus kiire stardi ja leidnud ettevõtjate seas suurt poolehoidu.

Kraus tõi lisaks turvalisuse aspektile Smartphone LCM lahenduse puhul välja kulude juhtimise ja kokkuhoiu, mis on võimalik ainult siis, kui ettevõtte omab põhjalikku ülevaadet oma käibevaradest.

„Suur osa äritelefonidest on tänapäeval renditud, kuid puudub täpne ülevaade, milliseid kulutusi on telefonile tehtud või millal saab rendiperiood läbi,“ ütles Kraus. „Meie teenus hoiab seadmetel kogu nende eluperioodi vältel silma peal ning perioodi lõppedes tegeleb telefoni mälu turvalise kustutamise ja seadme loodussõbraliku utiliseerimisega.“

Smart phone LCM teenuse aktiveerimine toimub üle GSM-võrgu. Mobiiltelefonile saadetakse SMS-link, millele klikkides jõuab konkreetse telefoni kohta käiv informatsiooni automaatselt 3 Step IT Asset Management haldusprogrammi. Edaspidi uueneb info reaalajas ning kogu informatsioon on teenuse kasutajale kättesaadav 3 Step IT veebiprogrammi vahendusel.

Smart phone LCM teenus töötab kõikide Nokia äriklassi (N- ja E-seeria). Tulevikus saab teenust kasutada ka teiste laialt levinud mobiiltelefonidega.