1. James Altucher

1990ndatel lõi James Altucher veebidisainiga tegelevad firma Reset Inc. ja müüs selle kümne miljoni dollari eest. Seejärel kaotas ta aga halbade investeeringute tulemusel kogu raha. Altucher ütles, et tegi ühe lolli otsuse teise järel. Lõpuks oli tal 143 dollarit pangakontol ja ta kaalus enesetappu.

Altucher hakkas mülkast uuest välja ronima ja alustas blogiga, kus ta kirjutas oma tõusust ja langusest. See osutus väga populaarseks ja ta hakkas hiljem raamatuid välja andma. Nüüdseks on tema vara väärtus tõusnud uuesti mitme miljonini.

2. Martha Stewart

USA kokandusguru Martha Stewarti bränd oli väga tugev aastakümneid. Siis mõisteti ta aga süüdi aktsiapettuses ja saadeti viieks kuuks vangi. Talle määrati ka 195 000 dollari suurune trahv ja sunniti viieks aastaks oma firmast Martha Stewart Living Omnimedia lahkuma.

Vanglast vabanedes hakkas ta uuesti oma brändi üles ehitama ja nüüd hinnatakse tema vara väärtuseks 300 miljonit dollarit.

3. Larry King

USA saatejuhi Larry Kingi väärtuseks hinnatakse praegu 150 miljonit dollarit, kuid ta elu pole alati nii ilus olnud. 1971. aastal süüdistati teda 5000 dollari varastamises oma äripartnerilt. Tol ajal töötas ta saatejuhina telekanalis WTV ja kolumnistina ajalehes Miami Beach Sun. Kuigi süüdistustest lõpuks loobuti, kaotas kaotas ta oma töökohad.

Pärast skandaali ei suutnud ta endale püsivat töökohta leida ja oli lõpuks võlgades, mis ulatusid 352 000 dollarini. Ta kuulutas välja pankroti. Kingi karjäär pöördus taas tõusule 1985. aastal, mil CNN-is alustas saade „Larry King Live". Tema aastapalgaks oli 200 000 dollarit ja kuigi 2010 lahkus ta CNN-ist, siis tegutseb ta endiselt saatejuhina edasi.

4. Walt Disney

Disney nimi on nüüdseks bränd, mille väärtuseks hinnatakse 130 miljardit dollarit, kuid oma eluajal oli ta pankrotile väga lähedal. 1920. aastal asutas ta filmistuudio Laugh-O-Gram. Disney firmal tekkisid aga võlad ja ta ei suutnud enam oma töötajatele palka maksta. Seejärel võttis ta oma emalt ja vennalt laenu ning asutas uue firma Disney Brothers Cartoon Studio.

Olukord läks Disney jaoks jälle hapuks joonisfilmi „Lumivalgeke ja seitse pöialpoissi" tegemisel, kuid siis päästis pangalaen halvimast. „Lumivalgeke ja seitse pöialpoissi" osutus väga menukaks ja teenis tol ajal rekordilise piletitulu.