Kunagi avastas CareerBuilder, et enamus tööotsijaid (75%) ei ole midagi kunagi rohkem kuulnud ettevõttest, kuhu nad saatsid töösaamiseks sooviavalduse. Põhjuseid on palju, miks ei vaevuta töösoovijatele vastata. Siin on nendest mõned.

1. CVs kasutatakse liiga eredaid ja kummalisi fonte

Professionaale palgates saab populaarne ettevõte sadu CVsid. Seetõttu on oluline jääda CVde sorteerijale silma, kuid eredad värvid pigem peletavad tööpakkujat.

„Ma ärritun veidi, kui soovijad valivad väikseima suurusega fondi või kasutavad eredaid värve CV kirjutamiseks,“ ütles Thought Factory personalikonsultant Annalinde Nickisch. „Lõpuks otsustab ju CV sisu.“

2. Poolitusvead, halb grammatika, ebaolulised isiklikud saavutused

Miski ei ärrita palkajat rohkem, kui halvasti koostatud CV lugemine. Enne, kui vajutate nuppu „saada“, on mõistlik oma CV uuesti üle lugeda.

„Poolitusvead, halb grammatika, töökoha taotlemiseks ebaolulised saavutused alates koolist viitavad, et ei ole vaevutud endale selgeks tegema, mida soovitav töökoht kujutab. Arvatakse, et CVd kohandamata sobib üks CV kõigi töökohtade jaoks,“ ütles McLagan & Aon Hewitt Middle East Limited partner Martin McGuigan.

3. Ei olda piisavalt täpsed

Et sõnum jõuaks kohale, tuleb hoolikalt kirjutada CVsse eelnenud töökohtade töökirjeldused. Paljudele värbajatele ei ole oluline, kas salvestate oma CV Pdf-i või Wordi-dokumendina, kuid sisu tuleb kirjutada selgelt ja kokkuvõtvalt. „Kui eelnenud töökohtade töö sisu ei ole detailne või on tööle asumise või õpingute ajad ebatäpsed, paneb see mind kahtlema soovija sobivuses,“ ütles Nickisch.

4. Nõutud kvalifikatsioonide ignoreerimine

Ettevõtetel on sageli selge, milliseid talente nad otsivad. Kui nõudeid ei täideta, ei ole parem mõtet aega raisata.

„Soovijad ei vaata sageli üle töökuulutust. Näiteks otsime araabiakeelset sekretäri, kuid enamus CVsid tuleb hoopis mitte-araabiakeelsetelt raamatupidajatelt, inseneridelt ja õdedelt,“ ütles Nickisch. „Ma saan inimlikult aru, et soovijad otsivad meeleheitlikult tööd ja usuvad igat CVd saates võimalusse. Värbajana ei ole võimalik kõigiga kokku saada, kuna soovijaid on palju.“