Veebikeskkonnas e-MTA jääb deklaratsioonide esitamine avatuks ka pärast ametlikku esitamise tähtaega ning e-kanalisse sisenedes jääb otseviide tulude deklareerimisele aktiivseks kuni 31. maini. MTA teenindusbürood on eriolukorra lõpuni suletud ja seetõttu saab paberil deklaratsioone esitada vähemalt juuni lõpuni.

„Soovitame inimestel esitada elektrooniline tuludeklaratsioon võimalusel ametlikuks tähtajaks, kuid mõistame, et kõigil ei pruugi see praegu võimalik olla. Seetõttu pikendasime deklaratsioone vastuvõtmist nii paberil kui ka elektrooniliselt,“ ütles MTA avalike teenuste valdkonna juht Sander Aasna. „Teenindusbürood avatakse pärast eriolukorra lõppu, kuid palume, et inimesed ei kiirustaks seejärel paberdeklaratsiooni kohe esitama. Soovitame COVID-19 riskigruppi kuuluvatel inimestel mitte muretseda ning pigem rahulikult oodata,“ ütles ta.

29. aprilli seisuga oli esitatud 707 000 tuludeklaratsiooni, neist 98% ehk 692 000 esitati elektrooniliselt. Esitamata on veel hinnanguliselt 40 000 tuludeklaratsiooni. Enammakstud tulumaksu on tagastatud 170 miljonit eurot, juurdemaksmisele kuulub 43 miljonit eurot. Tagastamisele kuuluvast tulumaksust on annetusteks suunatud 127 500 eurot.

Kõik MTA elektroonilised kanalid ja infotelefonid töötavad jätkuvalt – avatuks jäävad infotelefonid 880 0811 (eraklient), 880 0812 (äriklient), 880 0814 (tolliinfo), 880 0815 (e-maksuteenused) ning samuti on võimalus kirjutada e-mailile eraklient@emta.ee, ariklient@emta.ee, tolliinfo@emta.ee või e-maks@emta.ee. MTA-le saab esitada küsimusi ka iseteeninduskeskkonna e-MTA kaudu (menüüpunktis „Suhtlus“ või jaluses lingilt „Saadan kirja“).