Rootsi pilootide ametiühing SPF kuulutas streigi välja eile. Streigi tõttu jääb ära enamik SASi lende, mida teenindavatel lennukitel on Rootsi piloodid. Enamjaolt on need lennufirma teatel Rootsi-sisesed lennud, aga streik mõjutab ka Rootsi ja muu Euroopa vahelisi lühimaalende.

Soome lennujaamade operaatori Finnavia teatel jäi täna ära kaks Helsingi-Stockholmi lendu ja üks Stockholm-Helsingi lend, vahendas Soome rahvusringhääling YLE. Tallinna lennujaam pole ärajäävatest lendudest teatanud.

Lennud, mida teenindavad Norra ja Taani piloodid, toimuvad graafiku kohaselt, teatas SAS.

SASi ja pilootide läbirääkimised on kestnud kuus nädalat, peamised erimeelsused on olnud palgatõusu-, töötingimuste- ja töölepingu tõlgendamise teemal, vahendas YLE. Piloodid on SASi süüdistanud töölepingute ebaselgelt määratletud tingimuste tõlgendamises maksimaalselt enda kasuks.

Juuni alguses õnnestus SASil kokkuleppele jõuda Norra piloote esindavate ametiühingutega. Rootsi ametiühing SPF seadis palgakokkuleppe sõlmimiseks tähtaja eile õhtuni; et aga kokkuleppele ei jõutud, kuulutas SPF välja streigi.