Projektide keskmine pikkus on 1,7 aastat. Neist pikim kestab kolm ja pool aastat, lühim neli kuud. Selle aja jooksul plaanitakse kaasata projektidesse üle 17 000 töötu üle Eesti. Töötutele suunatud projekte on kõigis maakondades, lisaks veel seitse üle-eestilist ettevõtmist.

Keda meetme 1.3 projektid peaksid aitama? Eelkõige pika-ajalisi töötuid, koondamisteate saanud töötajaid, puudega inimesi, kohtulikult karistatuid, põhihariduseta noori töötuid, keskealisi madala konkurentsivõimega ja eakaid töötud.

Koondatutele suunatuid projekte on viis, kaks neist Ida-Virumaal – Kreenholmi ja Narva Elektrijaama endistele töötajatele. Pärnumaal on abiprojekt Viisnurga koondatutele ja Hiiumaal Dagotari pankroti tõttu töötuks jäänutele. Lisaks veel Eesti Töötukassa korraldatav kollektiivsetele koondamistele reageerimise projekt.

Eelmise aasta augustis alustas tööd Ida-Virumaa tööhõiveameti poolt juhitud projekt, mis on suunatud koondatutele Ida-Virumaal. Projekti kestus on 17 kuud. Tänaseks on projekti kaasatud 327 töötut, kellele pakutakse tööturuteenust. Kõik töötud, kes on registreeritud Ida-Virumaa tööhõiveametis pärast Kreenholmi koondamislainet, said võimaluse osaleda.

Abi puudega inimestele

Töötud saavad toimetuleku- ja erialakoolitust. Ühendust on võetud 93 tööandjaga, paljud neist pakuvad tööpraktika võimalust ja selle eduka läbimise järel ka töökohta (näiteks AS Arial AN, Starinar OÜ, Mööbitex OÜ).

Hea näide on BCS Koolituse AS-i ettevõtmine, kes koolitab ESF-i rahalisel toel 15 kuu jook-sul kõnekeskuse operaatoriteks 330 töötut. Projektis osalevad Tallinna, Harjumaa ja Raplamaa töötud.

Tööturuameti projekt puudega inimeste tööhõive edendamiseks on üle-eestiline, kestab 27 kuud ja sellesse kaasatakse 930 töötut. Aasta pärast peaks olema töö leidnud kolmandik projektis osalenutest.

Projekti sihtgruppi kuuluvad kõik tööealised puudega inimesed (alates 16. eluaastast kuni pensionieani). Projektis võivad osaleda osaliselt töövõimetud töötud ja täieliku töövõime kaotanud tööotsijad. Neile pakutakse kutsenõustamist, tööturukoolitust (sh tagatakse transport, majutus, toitlustamine, pereliikmete hooldus), tööturutoetust ettevõtluse alustamiseks, tööpraktikat (ka siin hoolitsetakse transpordi ja pereliikmete hoolduse eest).

Ette on nähtud ka tööturutoetus tööandjale, kes võtavad tööle väiksema konkurentsivõimega töötu.

68 toimivat projekti näitab, et “võrdsed võimalused tööturul” pole pelgalt hüüdlause. Esimesed head tulemused lubavad loota kõikide projektide edu. Ehk on ka projektidel oma osa töötuse määra vähenemises: statistikaameti andmetel oli tänavu esimeses kvartalis töötuse määr 9,5 protsenti, mis on 10,1 protsenti väiksem kui 2004. aasta samal perioodil.

Info projektide kohta:

Mis on ESF

Üks struktuurifondidest

Neli erinevat meedet

•• Euroopa Sotsiaalfond on üks neljast EL-i tõukefondist, millest toetatakse tööalase konkurentsivõime tõstmist.

Meede 1. 1 –

•• tööjõu paindlikkust, toimetulekut ja elukestvat õpet tagav ning kõigile kättesaadav haridussüsteem;

meede 1. 2 –

•• inimressursi arendamine ettevõtete majandusliku konkurentsivõime suurendamiseks;

meede 1. 3 –

võrdsed võimalused tööturul;

meede 1. 4 –

•• haldussuutlikkuse tõstmine.