Olav Thon Gruppen (OTG) eelmise aasta käive oli umbes miljard USA dollarit, mis tuli peamiselt kinnisvara kaudu. OTG omab nii hotelle, kaubanduskeskusi kui ka tehasehooneid. Kokku annab Thoni firmadevõrgustik tööd enam kui 3000 inimesele.

Thon jõudnud oma paari aasta eest umbes kuue miljardi dollari suuruseks hinnatud varandusega ka Forbes’i maailma kõige rikkamate inimeste tabelisse. Arvestades, et Thonil jäi omal ajal koolitee väga lühikeseks, siis on tegemist päris hea tulemusega.

Thon unistas noorena arstiametist, kuid 1939. aastal alanud II maailmasõda tõmbas sellele plaanile kriipsu peale, sest vanemad ei tahtnud teda karmidel aegadel kodutalust Hallingdalis minema lasta. Seepeale alustas ta oma äritegevust ning hakkas käima kodukandist umbes sajakonna kilomeetri kaugusel asuvasse Oslosse rebasenahku müümas.

Karusnahaäri edenes nii hästi, et peatselt tuli pood püsti panna. „Kui ma olin oma 20ndates, siis läks müüki maja, kus mu pood Oslos asus. Ja ma ostsin selle ära,“ rääkis Thon Scandinavian Travelerile.

Maja asus Oslo kesklinnas ning maksis 1,4 miljonit Norra krooni. Thon sai maja omanikuks investeerides 80 000 krooni ning ülejäänud summa võttis ta laenuks. „Ma olin pankade jaoks huvitav klient ning ma olen alati üsna lihtsalt laenu saanud,“ rääkis ta, lisades, et ta ei ole ise kunagi laenumaksete tähtaegu üle lasknud.

Paljud on kuulnud lugusid sellest, kui kokkuhoidlikult elab IKEA looja Ingvar Kamprad ning ka Thon on oma tarbijakäitumiselt eelmainitud Skandinaavia ärihiiule väga sarnane. „Ma sõidan Volkswageniga ja mul on ainult üks paar suuski ja üks jalgratas,“ tutvustas ta oma eluolu.

Kuigi Thon on abielus ei ole tal lapsi ning seetõttu pole tema varandust mitte keegi pärimas. Paar aastat tagasi lõi ta omanimelise fondi, mille peamine eesmärk on rahastada teadustegevust meditsiinivaldkonnas ning kuhu leiab ühel päeval tee kogu Thoni maine vara.

Thon ise oma rahahunnikutest suurt ei hooli. „Sa ei saa ju raha endaga kaasa võtta kui sured,“ nentis ta.