Korralisel üldkoosolekul on plaanis kinnitada Arco Vara mulluse majandusaasta tulemused, otsustada kasumi suunamine reservi ja valida Targa asemel uus nõukogu liige, vahendas BNS.

Reedese seisuga ei olnud ettevõtte teatel ühtegi kandidaati Targa kohale nõukogus.

Varasema info põhjal toimub 30. aprillil Arco Vara aktsionäride erakorraline koosolek, kus arutatakse tagasiastumisavalduse esitanud nõukogu liikmete Kalev Tanneri ja Ragnar Meiterni asemele Stefan David Balkin ja Toomas Tooli nõukogusse valimist.

Tomingas on varem öelnud, et Arco Varas ligikaudu 19-protsendilist osalust kontrolliva Baltplast OÜ esindajad Toomas Tool ja Stephan Balkin on avaldanud kirjalikult soovi ettevõtte nõukogusse tulla ja ettevõte on jõudnud osapooltele sobiva lahenduseni. Baltplasti osalus Arco Varas on Tominga sõnul piisavalt kaua piisavalt suur olnud, et olla esindatud ettevõtte nõukogus.

Arco Vara nõukogusse kuulub peale lahkumisavalduse esitanud Targa veel Hillar-Peeter Luitsalu. Arco Vara erakorraline üldkoosolek arutas veebruaris Baltplasti nõudel Meiterni, Tanneri ja Targa nõukogust tagasi kutsumist, aga siis ei leidnud see ettepanek toetust. Baltplast soovis toona, et nõukogusse valitaks lisaks Toolile ja Balkinile ka Aivar Pilv.

Arco Vara suurim akstionär on 21,62 protsendiga OÜ HM Investeeringud, mille omanik on Luitsalu. Toletum OÜ-le kuulub 21,61 protsenti ettevõtte aktsiatest. Baltplast on ligi 19-protsendilise osalusega Arco Vara suuruselt kolmas aktsionär.

Toolil on pooleli kohtuasi, milles teda süüdistatakse Arco Vara aktsiatega manipuleerimises. Tool on mitmes kohtuastmes õigeks mõistetud, kuid vaidlus jätkub riigikohtus.