Televisiooni ja raadio ühinemine on raadiole kasulikum kui televisioonile, ütles Urm.

Tema sõnul väheneb avalik-õiguslike raadiote osatähtsus Euroopa riikides aasta-aastalt nii reklaamiturul kui ka kuulatavuselt eraraadiote kasuks. Samas on televisiooni ülalpidamiskulud tema sõnul kaks korda suuremad.

Urm tegi möödunud nädalal valitsusele ettepaneku ETV ja Eesti Raadio ühendamiseks. Urm lisas, et ettepanekut tehes ei lähtunud ta raadio ega televisiooni, vaid riigi ja ühise avalik-õigusliku teenuse huvidest. Ta tõi näiteks Soome avalik-õigusliku raadio ja televisiooni Yleisradio, mis kavatseb ühendada isegi tele- ja raadio uudistetoimetused. Ühinemise teel kokkuhoitavat summat Urm nimetama ei nõustunud. Selliseid arve pole tema sõnul ka ettepanekus, mille ta valitsusele esitas.

Eesti Raadio peadirektor Ain Saarna on varem öelnud, et ta ei toeta ühinemist, kuna ETV on majandusraskustes ja Eesti Raadio toodab kasumit. Ringhäälingunõukogu esimees Tiit Sinissaar ütles end mõistvat Saarna muret. Tema sõnul tuleb suurendada ETV rahastamist riigieelarvest mitte Eesti Raadio arvelt.

Arvi Tapver