Oma soovi ministeeriumi vahetada põhjendab ETV juhtkond muu hulgas digitaaltelevisiooni tulekuga, mis muudab televaldkonda üha tehnoloogiakesksemaks — näiteks on võimalik telesignaali kaudu pakkuda andmesidet, kirjutab Postimees.

ETV juhatuse hinnangul ei muudaks üleminek Toivo Jürgensoni juhitava teede- ja sideministeeriumi haldusalasse ETV sisulist sõltumatust, kuid tagaks suurenenud keskendumise tehnoloogilisele arengule, mis omakorda kindlustab avalik-õigusliku meedia tugeva rolli säilimise.

Teede- ja sideminister Toivo Jürgenson kinnitas, et pole ettepanekuga kursis ning puuduvad andmed, et riigitelevisioon oleks astunud samme oma kavatsuse sideministeeriumiga kooskõlastamiseks.

Kultuurikomisjon arutas eile valitsuse algatatud ringhäälinguseaduse muutmise eelnõu ning kuulas ära erinevad seisukohad reklaami kaotamise kohta avalik-õiguslikust ringhäälingust.

Kultuurikomisjoni esimehe Mart Meri sõnul laekusid muudatusettepanekud komisjonile eelmisel nädalal. Oma ettepanekud esitasid ringhäälingunõukogu, ringhäälingute liit, Marju Lauristin ja Eesti Televisiooni (ETV) juhatus. Viimase puhul oli tegu neljal-viiel leheküljel oleva teemakohase mõttearendusega, ütles Meri ETAle.

Meri lisas, et sisuline arutelu muudatusettepanekute üle algab järgmise nädala teisipäeval komisjoni istungil.