Kuna pakkumiste hulk ületab praegu oluliselt nõudluste oma, siis on uutest äärelinna lisandunud büroopindadest ligi kolmandik kuni pooled vakantsed.

Kui 2007. aastal väljastati Harjumaal ehituslube umbes 235 000 ruutmeetri kontoripinna ehitamiseks, siis selle aasta esimese kolme kvartali seisuga on neid välja antud kokku vaid umbes 79 000 ruutmeetri kontoripinna ehitamiseks, kirjutab Ehitusuudised.net.

Arendused külmutatud

Kuigi ehituslubadel märgitud mahu teostamine vältab teatud aja ega pruugigi 100 protsenti realiseeruda, on tänavuse aasta jooksul Tallinnas valminud ja veel valmimas mitmeid uusi kontorihooneid, mis on oluliselt suurendanud pakkumist selles turusegmendis.

Oluliselt suurenenud pakkumiste hulga, aga ka halvenenud majandusolukorra, kõrgemate laenuintresside ja suurenenud tururiskide tõttu on mitmed plaanitud büroopindade arendused praeguseks külmutatud.

Kuna sellel aastal on peamiselt äärelinna piirkonnas asuvate uute kontoripindade pakkumiste hulk oluliselt suurenenud ja ettevõtted on üldise majandus­olukorra tõttu muutunud kokkuhoidlikumaks ja ettevaatlikumaks, on üürnikul praegu hea võimalus eri projektide vahel valida ning pidada läbirääkimisi nii üürihinna alandamise kui ka lisa­väärtuste saamise üle.