Eesti Entsüklopeediakirjastus, mille omanikud on ettevõtte majandusseisu pärast tülli pööranud, ei suutnud töötajatele õigel ajal palka maksta.

„Noo, nii see ei ole,” vastas ettevõtte juht Hardo Aasmäe küsimusele, kas töötajatele on palk välja maksmata. „Oleme maksmist pisut ajatanud, aga me ei jäta kunagi midagi maksmata.”

Aasmäe sõnul hilines kirjastus töötasude ülekandega paar nädalat. Ometi ei ole töötajad praegusekski kogu palka kätte saanud. „Midagi on veel üleval, osaliselt on palgad veel maksmata, aga täpsemalt ei saa ma seda kommenteerida,” ütles Aasmäe, viidates töölepingute konfidentsiaalsusele.

Entsüklopeediakirjastuse kunagised juhtkujud Anto Raukas ja Jüri Ott on varem öelnud, et firmat ähvardab pankrot. Ettevõtte praegune juhatus ja nõukogu seda ei usu.

Septembris ütles kirjastuse juht ja suurim aktsionär Hardo Aasmäe Eesti Päevalehele, et kirjastuse asjad lähevad ülesmäge.

Samal ajal on ettevõttel ka maksuvõlg, mis vaatamata maksuameti koostatud võla ajatamise graafikule endiselt kasvab. Kui 2. septembri seisuga võlgnes kirjastus riigile 841 540 krooni, siis 23. oktoobriks oli summa kasvanud 913 436 kroonini.