"Mind lüüakse selle eest kindlasti risti," muheles vandeadvokaat Paul Keres ERR-i raadiosaates.

"Minu arvates ei pea meil tingimata olema riiklikku süüdistusfunktsiooni omavat institutsiooni nagu prokuratuur. Riiklikku süüdistust võiks täiesti vabalt esitada ka advokatuuri liige, ehk et riik tellib advokatuurilt süüdistuse esitamise ja riiki kohtus esindamise teenust. Mõnedes riikides see süsteem toimib ja toimib hästi.

See tagab, et kohtus on mõlemad pooled täiesti võrdsed kohtu ees. Praegu on riigil ikkagi oluliselt suuremad ressursid," rääkis Keres. "Aga see on lihtsalt üks minu fantaasiatest."

Eesti Advokatuur valis aasta advokaadiks Paul Kerese. Lisaks tunnustati Helen Tombergi pikaajalise vabatahtliku töö eest ning Jüri Raidlat silmapaistva ühiskondliku tegevuse eest.

Advokatuuri esimehe Hannes Vallikivi sõnul mängis Paul Kerese aasta advokaadiks valimisel olulist rolli Kaur Kenderi kaitsmine. "Kenderi protsess on õpikunäide sellest, et advokaati ei tohi samastada tema kliendiga. Advokaat professionaalina esineb ratsionaalselt ja tasakaalukalt, käitugu klient kuidas tahes või arvaku üldsus kliendist mida tahes," märkis Vallikivi. "Teist nii suurt avalikkuse tähelepanu pälvinud vastuolulist kohtuasja polegi meil olnud. Paul Kerese tegevus kogu protsessi vältel on eeskujuks kõikidele Eesti advokaatidele," leidis Vallikivi.