Vabade ametikohtade määr oli aasta algul 1,3%. Vabade ametikohtade määr on vabade ametikohtade osatähtsus ametikohtade koguarvus ehk hõivatud ja vabade ametikohtade summa, teatas statistikaamet.

Kõige kõrgem vabade ametikohtade määr oli muudes teenindavates tegevustes ehk 3,5%, samas on selle tegevusala kõigi ametikohtade osatähtsus ametikohtade koguarvus 1,1%.

Kõige madalam vabade ametikohtade määr oli mäetööstuse tegevusalal ehk 0,3%.

Möödunud aasta algusega võrreldes tõusis vabade ametikohtade määr kõige kiiremini veevarustuse, kanalisatsiooni, jäätme- ja saastekäitluse tegevusalal, kokku 1,4 protsendipunkti.

Suurim vabade ametikohtade arvu kasv oli haldus- ja abitegevustes, kus vabu ametikohti oli möödunud aasta esimese kvartaliga võrreldes 1,6 korda rohkem.

Kaks kolmandikku vabadest ametikohtadest ja veidi üle poole hõivatud ametikohtadest asuvad Harjumaal. Vabade ametikohtade määrad olid kõige kõrgemad Pärnu ja Harjumaakond, vastavalt 1,8% ja 1,6%.

Vabadest ametikohtadest 25% oli avalikus sektoris ja 75% erasektoris. Avalikus sektoris oli vabade ametikohtade määr 1,2% ja erasektoris 1,4%.

Avaliku sektori alla kuuluvad ka riigi ja kohaliku omavalitsuse omanduses olevad äriühingud.

Läinud aastal võeti tööle ja lahkus töölt kokku keskmiselt 69 500 töötajat kvartalis. Tööjõu käive kasvas 2011. aastaga võrreldes 8,3%.