„Apotheka uuenenud apteegikeskkonna nimetamine Aasta Kaubandusteoks 2015 on väga suur tunnustus,“ ütles Apotheka juhatuse liige Marika Pensa.

„Apotheka suuremates apteekides on näiteks innovaatilised apteegirobotid, mis annavad apteekrile rohkem aega patsienti nõustada. Uus apteegikeskkond võimaldab apteegikülastajaile varasemast suurema tootevaliku kõrval ka mugavamalt lisateenuseid pakkuda, näiteks mõõta vererõhku, määrata kehakoostist, teha nahadiagnostikat ning paljut muudki,“ kirjeldas ta.

„Rahvusvaheline kogemus näitab, et apteekrite maksimaalne kaasamine esmatasandi tervishoidu aitab pakkuda vananevale rahvastikule kiiremat ja mugavamat tervishoiuteenust ning vähendada arstide ja õdede töökoormust. Täna saadud tunnustus annab kindlust, et oleme õigel teel,“ lisas Pensa.

Tunnustus on Pensa hinnangul eriti tähendusrikas ka seetõttu, et Apotheka ei ole Kaupmeeste Liidu liige.

Kaupmeeste Liit kuulutas tänavu septembris välja aasta kaubandusteo konkursi, et leida kaubanduse edulugusid, millest oleks kolleegidel õppida ning tutvustada ja tunnustada edukaid kaubandusettevõtjaid.

Aasta kaubandustegu on tegu, mis on toonud kasu klientidele, aidanud kaasa erakordsele majanduslikule edule või Eesti kaubanduse üldisele arengule, toetanud Eesti kaubanduse konkurentsivõimet rahvusvaheliselt, on kontseptuaalselt silmapaistev, kaasa toonud parendusprotsessi ühiskonnas või ettevõttes, taganud head suhted kaubandusettevõtja ja klientide, partnerite, tarnijate vahel, paistnud silma innovaatilisusega, on loonud mõne tulevikku suunatud tehnoloogilise uuenduse või on kooskõlas ausa ja eetilise kaubanduse põhimõtetega.