Puitehitise omanik sai majamärgi tunnustusena puidu kui loodusliku ja taastuva ehitusmaterjali kasutamise eest.

„Aasta puitehitis 2012“ eriauhinna (700 eurot) liimpuidu parima kasutuse eest sai Võru toidukeskus - arhitekt Karmo Tõra.

„Aasta puitehitis 2012“ eriauhinna (700 €) ristkiht-liimpuidu parima kasutuse eest sai samuti Võru Toidukeskus - arhitekt Karmo Tõra.

„Aasta puitehitis 2012“ eriauhinna (700 €) parima vineerikasutuse eest sai UPM Kymmene Otepää AS kontori juurdeehitus – autorid Erik Konze ja Peter Pääso.

„Aasta puitehitis 2012“ eriauhinna (700 eurot) parima fassaadilahenduse eest sai Talumehe PLUSSenergiamaja - arhitekt Indrek Allmann.

„Aasta tehasemaja 2012“ konkursi võitjaks tuli Norras Sætre’s asuv neljakorruseline puidust korterelamu - valmistaja Matek AS, insener Tanel Nurk (Matek AS), arhitektibüroo Enerhaugen Arkitektkontor AS.

Eesti tehases Matek AS toodetud maja puhul hindas žürii kõrgelt nii hoone arhitektuuri kui ka inseneritööd. Esile tõsteti hoone funktsionaalsust ning energiatõhusust.

Ära märgiti kaks konkursil osalenud ehitist: Floriade paviljon - arhitektid Joel Kopli ja Koit Ojaliiv; ja Kubija unespaa - arhitektid Indrek Tiigi ja Helle-Triin Hansumäe.

Tänavu kümnendat korda toimuvat „Aasta puitehitise“ konkurssi korraldab Eesti metsa- ja puidutööstuse liit puidukasutust edendava programmi Puuinfo raames.

„Aasta Puitehitis 2012“ peaauhinna, 2000 eurot, paneb välja Eesti Kultuurkapital.

Seekordsele võistlusele oli esitatud 29 ehitist.

„Ülekaalus olid eramud, kuid esindatud olid ka lasteaed, lastekodu ja isegi vineerist laste mängumajade sari,“ kommenteeris Puuinfo projektijuht Märt Riistop.

„Tase oli jätkuvalt kõrge ja seda ka ehitusliku kvaliteedi poolest. Rõõm oli märkida, et igal aastal lisandub arhitekte, kellele puitarhitektuuri võistlusel osalemine on esmakordne ja see annab lootust, et puidu kasutamise populaarsus on tõusuteel.“

AS Mateki poolt valmistatud Norras Sætre’s asuv neljakorruseline puidust korterelamu.