Eeldatavasti täna pärastlõunal allkirjastatava lepinguga saab Rahu juba detsembrikuus suure osa kogu Eestit katva kütteäri ainuomanikuks. Tallinna Küttele kuuluvad Kadaka, Mustamäe ja Ülemiste katlamaja ning rendileping Tallinna linna 420 kilomeetri pikkuse soojatorustikuga opereerimiseks. Eraküte varustab soojusega kaheksat Eesti piirkonda: Tartu, Valga, Jõgeva, Haapsalu, Kärdla, Tiskre-Hansu Tallinnas, Keila ja Rapla. Eraküte haldab nendes linnades kokku 106 kilomeetri pikkust soojatorustikku.

Aasta tagasi palgalisena Tallinna Kütet ja Erakütet juhtinud Kristjan Rahu kinnitas, et mõlema ettevõtte praegused tegevjuhid jäävad ametisse ning kõik senised kliendid ja lepingud võetakse muutusteta üle.
Aasta tagasi ostis Rahu Dalkialt Väo karjääris asuva Tallinna elektrijaama, millest ta hakkab Tallinnale müüma kütte baaskoormust, külmema ilmaga lülitatakse aga tippkoormuse katmiseks sisse linnaosades asuvad katlamajad.

Tekkiv korporatsioon hakkab tootma kolm neljandikku Tallinnas müüdavast soojusest: Tallinna Kütte katlamajad 48% ja Tallinna elektrijaam 26%. Eesti Energiale kuuluv Iru soojuselektrijaam, mis hakkab eeloleval suvel energiat tootma prügist, katab 26% pealinna soojavajadusest
Dalkia sõlmis 2001. aastal pealinnale kuuluva Tallinna Soojusega 30 aastaks soojatorustiku rendilepingu, saades niimoodi monopoolseks soojamüüjaks. AS-i Eraküte asutasid 1998. aastal Rahuga seotud ettevõtjad, et pakkuda teenust alates katlamaja ehitusest ja finantseerimisest kuni aastaringse hoolduseni. Dalkia International ostis selle firma juba 1999. aastal.

2009. aasta märtsis ostis Dalkia Urmas Sõõrumaalt osaluse Tallinna elektrijaamas, et see juba kaks aastat hiljem Rahule edasi müüa. Prantslased jätsid endale 2011. aastal elektrijaamas 15%-se osaluse ja jäid jaama tehnilisteks teenindajateks. Ka siis rahastasid Rahule kuuluva firma Elekter ja Küte 90 miljoni eurost tehingut Swedbank ja SEB.

Prantsuse taustaga Dalkia International on Euroopa suurim kaugküttevõrkude haldaja ja soojatootja, kes tegutseb 41 riigis.