Uuringust selgus ka, et eelmise aastaga kasvas miljonäride arv maailmas 15 miljonilt 17 miljonile. Osaliselt seletab varade aina ebaproportsionaalse jaotumist fakt, et aina rohkem inimesi liitub miljonärideklubiga. Nagu nad ise ütlevad – miljoni dollari väärtus pole enam sama kui varem.

Teiseks miljonäride arvu suurenemist soodustavaks faktoriks oli aktsiaturgudel eriti soodsaks kujunenud aasta – kui sul oli piisavalt vahendeid oluliste investeeringute tegemiseks, siis väga suure tõenäosusega väljusid sellest kena võiduga.

Ameeriklaste uhkust peaks kõditama teadmine, et USAs on miljonäre rohkem kui teistes riikides – koguni 6,9 miljonit majapidamist. Teisel kohal on Hiina 3,6 miljoni majapidamisega, kuid samas on hiinlaste käes maailmarekord eelmise aasta jooksul kõige suurema hulga miljonäride lisandumises – pea pool värsketest miljonäridest on Hiinast.

Kui sul on plaan sel aastal miljonäriks saada ja otsid riiki, kus varandust kokku ajada, siis parimad kohad selleks pole mitte USA või Hiina, vaid hoopis Šveits, kus on kõige kõrgem miljonäride osakaal majapidamise kohta – lausa 13,5%. Kuveit, Bahrain, Katar, Singapur ja Hong Kong edestavad selle näitaja poolest USAd, kus vaid 5,6% majapidamistest on vähemalt miljoni dollari eest vara ette näidata.

See kõik toob meid miljonäri definitsioonini, mida Boston Consulting Group kasutada eelistab ja mis on lihtne, kuid vajab siinkohal selgitamist.

Boston Consulting Group paigutab sind miljonäride hulka juhul, kui sul on vähemalt ühe miljoni dollari vara, mida on lihtne rahaks teha. Sinna hulka võivad käia ka aktsiad, väärtpaberid, pensioniosakud jne ehk siis kõik, mida on võimalik lihtsat ja kiiresti müüa, näiteks juhul, kui sind peaks röövitama ja nõutakse sinu eest nõutakse lunaraha.

Ja muidugi on olemas veel superrikkad, miljardärid...

Kokkuvõtteks – kui sa oled miljonär, kujuneb sinu teekond aastasse 2019 vägagi sujuvaks. Niisiis võta vaheduseks vabalt ja lõbutse natuke, OK?