”2001.aastal ehitatud laevale Finlandia tänavu uut nägu andes võtsime eesmärgiks tuua Tallinna-Helsingi liinile moodne ning reisijate erinevaid vajadusi rahuldav mõnusa atmosfääriga alus, mis teeb merereisist erilise elamuse,” ütles Eckerö Line’i tegevdirektor Irja Hanelus.

”Kokku ulatus investeering viimaks kahe pealinna vaheline meresõit uuele tasemele, laeva soetamise ja renoveerimistööde näol 90 miljoni euroni.”

AS-i Tallinna Sadam juhatuse liikme Allan Kiili sõnul on kaks korda päevas Tallinna ja Helsingi vahel seilamist alustava MS Finlandia liiniletulek hea uudis nii sadamale kui kõigile reisijatele, keda on aasta aastalt üha arvukamalt.

”Tänavu ulatub meie reisijatearv rekordilise 8,8 miljonini. Näeme kasvu ka järgmisel aastal ning olulise panuse annab sellesse kindlasti ka uue ja ilusa laeva lisandumine liinile,” lausus Kiil.

Eckerö Line’i senise aluse MS Nordlandia välja vahetav kakskümmend aastat noorem MS Finlandia seilab Soome lipu all. Võrreldes tänasega väheneb sõiduaeg Tallinna-Helsingi suunal tunni ning Helsingi-Tallinna suunal poole tunni võrra.

MS Finlandia väljub nii Tallinnast kui Helsingist kaks korda päevas. Laev väljub Helsingist hommikul ja pärastlõunal, Tallinnast väljub MS Finlandia pärastlõunal ja öösel. Ööväljumine jõuab Helsingisse hommikul. Täpne sõidugraafik nädalapäevade lõikes on avaldatud veebiaadressil www.eckeroline.ee

MS Finlandial on ruumi 2080 reisijale ja 665 sõiduautole. Alusel on kuus restorani ja baari. Laeval on ruumikad koosolekuruumid ja rahulikuma reisimise jaoks mõeldud äriklassi Extra salong, kus reisi hinda kuulub ka söök ja jook, värsked ajalehed ja kiire netiühendus.

Restorani BuffetEckerö rootsi laud keskendub Soome toitudele ja kvaliteetsetele toorainetele, erilises fookuses on kalaroad.

Uues laevas on kaks kauplust – 500 ruutmeetrine EckeröMarket ning parfüümi- ja kosmeetikakauplus Bellezza.