Peep Aaviksoo kiri:

"Seoses tänase Eesti Telekomi börsiteatega minu otsuse kohta astuda tagasi EMT juhatuse esimehe kohalt, võlgnen avalikkusele selgituse. Vastan olulisematele küsimustele, mis kindlasti tekivad. Eesti Telekomi börsiettevõtte staatuse ja vastava kokkuleppe tõttu ma täiendavaid kommentaare kahjuks anda ei saa.

Miks ma lahkun?

Omanik leidis, et vajab EMT-le uut juhti. Omanikul on alati õigus juhti vahetada – näiteks kui ettevõtte juhi ja omaniku nägemus ettevõtte ja turu arengu kohta ei lähe kokku. Tegevjuhi ülesanne on tulla omaniku soovile vastu.

Mis läks viltu?

Vahel on targem jätta oma arvamus enda teada – küll aeg annab arutust.

Mis läks hästi?

Mul on olnud õnn ja au juhtida firmat, mille kliendiks on iga kolmas eestimaalane. Töö pakkus mulle lisaks suurepärastele klientidele ka suurepärased töökaaslased ja koostööpartnerid. Tänan neid kõiki meeldiva partnerluse eest.

Minu arvates on EMT Eesti paremaid ettevõtteid. Tulemused: EMT käive ja kasum kasvasid 4,5 poole aastaga ligi 2 korda. Dividendidena oleme välja maksnud üle 2,5 miljardi krooni, millest ligi 28% koos maksudega riigile. EMT on Euroopa üks kõige efektiivsemaid mobiilsideoperaatoreid. Kasum töötaja kohta on ligi 2 miljonit krooni.

Mida edasi teen?

Võimalused annab elu, milles on palju juhust ja õnne. Rahvusvaheline töö, mis võib olla seotud ka Eesti esindamisega, oleks huvitav väljakutse. Naljaga pooleks võib öelda, et miks mitte kandideerida europarlamenti?! Usun, et töötukassale koormaks ma ei jää.

Äripäev Online