Hoiupanga juhatuse liige Aavo Kokk pole veel otsustanud, kas ta asub tööle Eesti Ekspressi peatoimetajana või konsultatsioonifirma Fontes allüksuse juhatajana.

Neli aastat Hoiupangas töötanud ja panga juhatuse liige olnud Kokk (32) lahkub töölt aprilli lõpus. "Neli aastat on piisavalt pikk aeg," põhjendas Kokk pangast lahkumist.

Eesti Päevalehe andmetel on Eesti Ekspressi vastutav väljaandja Hans H. Luik teinud Kokale ettepaneku hakata Eesti Ekspressi peatoimetajaks.

"Pakkumine on mulle küll tehtud, kuid ma pole veel otsustanud," möönis Kokk, kes enne Hoiupanka minekut töötas Postimehes majandustoimetajana. Koka kinnitusel on tal ajakirjanikuoskused veel alles. "Kindlasti on minu kui endise ajakirjaniku mõtteviis teistsugune kui majandusinimesel," märkis Kokk.

Praegune Eesti Ekspressi peatoimetaja Tiina Soon nimetas neljapäeval Koki saamist uueks peatoimetajaks kuulujutuks. "Sellist plaani ei ole," kinnitas Soon.

Soon sai Eesti suurima nädalalehe Eesti Ekspressi peatoimetajaks eelmise aasta augustis, vahetades välja Priit Hõbemäe.

Kokka on tööle kutsunud ka konsultatsioonifirma Fontes direktor Tõnis Arro. "See on tõsi, kuid ma pole ka seda otsustanud. Olen mõlema pakkumise üle mõelnud," tunnistas Kokk.

Kui Kokk võtab Arro pakkumise vastu, on tema tööülesandeks asutada uus Fontese juhtimiskoolituse ja konsulteerimise allüksus. "Firmal on juba praegu väga palju iseseisvalt tegutsevaid allüksusi," märkis Kokk.

"Töökohavahetus on tõsine otsus, seda ei saa uisapäisa langetada. Vabad käed on mul niikaua, kuni peab hakkama tõsiselt mõtlema, kust raha saada," selgitas praegu veel Hoiupanga juhatuse liige.

Arro sõnul pole Kokaga töölepingut veel sõlmitud. "Loodan ja pean väga tõenäoliseks, et jõuame kokkuleppele järgmisel nädalal. Ta on hea spetsialist ja partner," märkis Arro.

Arro sõnul loobus Kokk Eesti Ekspressi peatoimetaja kohast. "Luik tahab talle vist midagi muud ahvatlevat pakkuda, peatoimetajatoolist neil enam juttu ei tule," ütles Arro.

Eesti Ekspressi tegevtoimetaja kohta pakkus Luik Tartu ülikooli ajakirjandusosakonna õppejõule ja ajakirja Favoriit peatoimetajale Priit Pulleritsule, kes sellest kolm nädalat tagasi keeldus. "Mõtlesin väga kaua ja pidasin inimestega nõu. Leppisime Luigega kokku, et kui temal veel huvi on, võime tulevikus sel teemal edasi rääkida," ütles Pullerits.

Tartus elav Pullerits põhjendas oma eitavat otsust Eesti Ekspressi suhtes sellega, et ta ei saa nii kiiresti elukohta vahetada. Pulleritsu sõnul on vaja veelgi paremini panna tööle ka ajakiri Favoriit, seejärel võib mõelda elumuutuse peale.

Pulleritsu sõnul jääks tema tulekul Tallinna unarusse ka ajakirjanike õpetamine. "Tiit Hennoste üksi ei jõuaks - nüüd on kursusel tudengeid kaks korda rohkem kui vanasti," selgitas Pullerits.

Hoiupangast lahkub enda väitel uuest aastast ka Olari Taal, kes on panga juhatuse esimees.

KäRT KARPA