Juhtiv energeetika- ja automaatikatehnoloogiakontsern ABB Grupp sai 160 miljoni dollarise tellimuse Lõuna-Aafrika riiklikult elektrienergiaettevõttelt Eskom juhtsüsteemide, tarkvara ja seadmete tarnimiseks.

Tegu on uue põlvkonna elektrijaamaga, mis on energiatõhusam kui tavalised söeküttega elektrijaamad ning toodab vähem heitmeid ja vajab väiksemaid kulutusi kütusele. Eskom, mis toodab rohkem kui 90 protsenti elektrienergiast söeküttega jaamades, laseb paigaldada suurimasse neist puhta tootmise tehnoloogia, mis aitab pikas perspektiivis tagada regioonis usaldusväärse elektritootmise.

ABB tarnib vastavalt lepingule juhtseadmed ja mõõteriistad, teostab inseneritööd, seadmete paigaldamise ja töössevõtmise ning optimeerimise ja koolituse.

"ABB kaasaegsed tehnoloogilised lahendused aitavad tõhustada elektrienergia tootmist ning viia energia probleemideta tarbijateni," ütles ABB Grupi elektrivõrkude ja -süsteemide divisjoni tegevjuht Claudio Facchin. "Meil on hea meel, et saame jätkuvalt panustada Lõuna-Aafrika infrastruktuuri." Eestis tegutseb ABB alates 1992. aastast