Energeetika valdkonna tellimused jäid madalamaks kui aasta tagasi, kui muuhulgas saadi ka suurtellimus avamere tuulepargi elektrifitseerimiseks.

Kui nimetatud tellimust mitte arvestada, võis täheldada tellimuste 10-protsendilist tõusu, tingituna infrastruktuuri- ja tööstusettevõtete investeeringutest elektrienergia jaotusvõrgustikku.

Automaatika valdkonnas kasvasid tellimused 13 protsenti, tingituna nõudluse kasvust tööstustootlikkuse suurendamiseks peamiselt Euroopas ja Põhja-Ameerikas kaevandamise ja merenduse sektorites.

Kontserni äritegevuse intresside, maksude ja amortisatsiooni eelne tegevuskasum (EBITDA) ja operatiivne EBITDA marginaal olid madalamad kui aasta tagasi, kuid kõrgemad kui tänavuse aasta teises kvartalis. Kulusid hoiti kokku ligikaudu 280 miljonit dollari ulatuses.

„Oleme veendunud, et suudame kasvatada äritegevust ja säilitada kasumlikkust vaatamata keerulisele makromajanduslikule keskkonnale,“ ütles ABB Grupi tegevjuht Joe Hogan. „Püsime jätkuvalt kulude vähendamise ja korrashoiuteenuste kasvatamise – meie kahe peamise strateegilise algatuse – kursil.

Hogan lisas, et äsjaavaldatud majandustulemused annavad ettevõttele põhjust ettevaatlikuks optimismiks. „Keerulises makromajanduslikus keskkonnas peame olema jätkuvalt konkurentsivõimelised nii oma hindade, tugeva portfelli kui ka geograafilise tasakaalustatuse osas.“