„Seadmed on mõeldud kasutamiseks VKG järgnevate aastate tähtsaimates arendusprojektides – Petroter II ja Petroter III tehastes. Meil on heameel anda oma panus Eesti suurte traditsioonidega tööstusharu arengusse,“ märkis ABB Balti riikide elektrimasinate korrashoiuvaldkonna juht Kaarel Variksaar.

„Esimese Petroter-tüüpi õlitehase ehitanud ja käivitanud VKG töötajad on õigustatult uhked oma töö üle ja suhtuvad suure hoole ja tähelepanuga kõigisse tehnoloogia osadesse – ainult nii on võimalik tagada tehase opereerimine parimal võimalikul moel,“ kinnitas VKG arendusdirektor Jaanus Purga.

„Seadmete ja partnerite valikul on oluline usaldusväärne kvaliteet, sõnapidamine ja korralik teenindus. ABB on Eesti üks kindlamaid ja usaldusväärsemaid ettevõtteid, kellele saame usaldada VKG tehaste oluliste seadmete tarned.“

Uued kompressorid ja mootorid võimaldavad ratsionaalselt varustada õlitehase tehnoloogilist protsessi vajaliku õhuhulgaga ning suurendada põlevkiviõli tootmismahte ilma lisakoormusteta keskkonnale.