Lepingu viib ABB läbi projekteerimistööd, madalpingejaotlate, sagedusmuundurite, andurite, juhtkontrollerite ja operaatorkeskuse seadmete tarne ning programmeerimis- ja installatsioonitööd.

Eesti Põlevkivi tehnika- ja energeetikaosakonna juhataja Juhan Bachmann ütles, et kompleksi väljaehitamise tingis ühelt poolt ehitussektori kasvav vajadus killustiku järele ja teisalt keskkonnateadlik suhtumine: „Selle asemel, et aherainet mäkke puistata, töötleme selle ümber ja kasutame ehitusmaterjalina – lähiaastatel käivitatakse mitu suurt teedeehituse projekti,” rääkis Bachmann. Tema sõnul on killustikukompleksi rajamisel keskkonnasõbralik lähenemine oluline, sest selle arvelt jääb nii mõnigi uus lubjakivikarjäär ehitamata.

Bachmann rõhutas, et senine koostöökogemus on olnud igati positiivne: „Sarnase elektri- ja automaatika­­seadmete paigalduse teostas ABB juba Aidu karjääris, millest eeldame, et saame seekordki oodatud tulemuse.”

ABB on teinud Eesti Põlevkiviga koostööd 2001. aastast. „Tänaseks oleme teostanud suures mahus elektri- ja automaatikaprojekte nagu alajaamade ja pumplate SCADA süsteemi installeerimine, konveierite moderniseerimine ja rikastusvabrikute automatiseerimine,” loetles ABB automaatika tegevusvaldkonna juht Leho Kuusk.

Estonia kaevandusse rajatava killustikukompleksi kahe liini projekteeritud võimsus on 2 miljonit tonni paekivikillustikku aastas. Maailma suurim põlevkivikaevandus Estonia alustas tööd 1972. aastal tootlikkusega 5,4 miljonit tonni põlevkivi aastas.

ABB on ülemaailmne tehnoloogialiider energeetika ja automaatika valdkonnas, mille klientideks on infrastruktuuri- ja tööstusettevõtted. ABB tooted aitavad klientidel vähendada tootmisega seotud kahjulikke keskkonnamõjusid.