Uues tootmis- ja büroohoones valmib tootmispind komplektalajaamade ja madalpingesüsteemide tehasele, ladu ja kontoriruumid, teatas ABB.

„Uue tootmis- ja bürookompleksi rajamise tingis eelkõige vajadus saada juurde tootmispinda ja –ressursse ning saavutada veelgi suurem sünergia enamiku üksuste asumisega ühes kohas,“ märkis ABB Balti riikide juht Bo Henriksson.

ABB Grupi kesk- ja kõrgepingeseadmete divisjoni juht Bernhard Jucker kinnitas, et Eesti on ABB jaoks jätkuvalt atraktiivne.

"Eesti liberaalne turumajandus, tasakaalustatud eelarve, tulumaksusüsteem, konkurentsivõimeline pangandussektor ja hea majanduskeskkond soodustavad jätkuvalt välisinvesteeringuid," kinnitas Jucker.

Uue hoone rajamine algas tänavu 15. märtsil, ehitustööd kestavad orienteeruvalt 12-13 kuud. Tootmis- ja büroohoone valmib järgmise aasta kevadeks, tootmisüksuste ületoomine on planeeritud võimalikult lühikese ajaperioodi jooksul. Innovatsioonilinnakus hakkab tööle üle 1000 inimese.

Hoone projekteeris WSP Talone OÜ ning ehitab AS YIT Ehitus. Tulevikus on linnakul võimalus laieneda kogupinnale 30 000 m2 ulatuses. Koos uue hoonega on ABB-l Jüris kogupinda umbes 45 000 m2.