Esialgu arvas toimetuse poole pöördunud Liina, et võibolla on maamaksumäär lihtsalt tõusnud, kuid hiljem lähemalt asja uurides selgus, et tema maamaksu nimekirjas on maa, millest ta midagi ei tea.
 
Asjade edasi uurimise käigus tuli välja, et on tehtud absurdsne viga – nimelt maa tegelik omanik on sama nimega inimene ning ainsaks erinevuseks nende vahel on isikukoodi neli viimast numbrit.

Praeguseks on olukord lahenenud ja kanded on kinnisturaamatus parandatud, kuid Ärileht uuris siiski ka maksu- ja tolliametilt, et kuidas sai taoline olukord üldse tekkida ja mis nõu nad annavad nimestele, kes taolisse olukorda on sattunud.

Ameti maksude osakonna juhataja Evelyn Liivamägi selgitas lehele, et nemad saavad andmed maamaksu määramiseks kohalikelt omavalitsustelt. „Kui isik näeb, et maamaksuteatel on maa, mis talle ei kuulu, palume tal ühendust võtta maa asukohajärgse kohaliku omavalitsusega,”

Kohalik omavalitsus teeb siis andmetes paranduse ja saadab ametile õiged andmed ning meie saame teha uue maksuteate koos uue tasumise tähtajaga.
 
Seda võib ikka juhtuda, et omavallitsuse andmetes on ebatäpsusi ning seepärast oleme igal aastal inimeste tähelepanu sellele juhtinud, et nad maamaksuteatel olevad andmed üle kontrolliks ja vigade puhul omavalitsustega ühendust võtaks.