"Järgmise aasta lõpus valmiva Promenaadi maja kütteks ammutatakse energiat maja vaivundamendist ehk 20 meetri sügavusel asuvast 174 energiavaiast. Säärane, maailmas juba 1980ndatest kasutusel olev lähenemine annab küttekuludelt kuni 30% kokkuhoidu. Lisaks kasutatakse hoones ka traditsioonilist kaugkütet," selgitas Promenaadi maja arendaja, Capital Milli tegevjuhi Igor Mölder.

Majade energiavarustus on planeeritud rohelist mõttelaadi arvestades, ära kasutatakse ka jahutussüsteemist vabanev soojus, mis tavaliselt õhku paiskub. Mölder ütles, et süsteemi eesmärk on targalt ära kasutada kõikvõimalik soojusenergia, mis hoonega seotud. Maksimaalne energia kokkuhoid saavutatakse kogu süsteemi töötamise korral.

Tema sõnul on Promenaadi maja kolmas ja väga loogiline samm Tallinna sadamapiirkonna kujundamisel terviklikuks ja innovaatiliseks äri- ja elamiskeskkonnaks. Promenaadi maja kerkib maailma kõrgeimate keskkonnasäästlikkusnõuete järgi ehitatud ärihoonete Navigator ja Explorer vahele.

“Promenaadi maja ning selle kõrval asuvad ärihooned Navigator ja Explorer moodustavad tervikpildi, moodsa ja kõrgekvaliteedilise elu- ja töökeskkonna Tallinna sadamaalal,” ütles Mölder. 

Promenaadi maja asub vanalinna, Rotermanni kvartali ja Admiraliteedi basseini vahel ning on nurgakivi uue mereäärse kvartali tekkel. Maja koosneb neljast eluhoonest kokku 120 korteriga. Vanalinna ja merevaatega korterid on keskse asukohaga, avarad ning osaliselt läbi kahe korruse.

Promenaadi maja ehitaja on YIT Ehitus AS ja müüja Liven Kinnisvara.