Tegu on suurima biomassi kogusega, mis ettevõte hankinud on. Adven Eesti juhatuse esimehe Urmo Heinami sõnul on ettevõttel plaanis viia 2020. aastaks biomassile kõik oma 14 kaugküttepiirkonda ja seetõttu kasvab vajadus puiduhakke järele tulevikus ilmselt veelgi.

“Seekord soetatava biomassi maht on 8% suurem kui möödunud aastal. Kütuseaktsiiside rakendumine muutis paljude ettevõtete jaoks kütusevahetuse vältimatuks ja pikaajaliselt on kõige stabiilsema hinnaga ning väiksema keskkonnamõjuga just biomass,” rääkis Heinam.

Heinami hinnangul on paljud ettevõtted soodsa maagaasi hinna tõttu kütusevahetust edasi lükanud.

“Maagaasi hinnad on püsinud madalad, ent nafta hindade dünaamikat arvestades ei jää see tõenäoliselt nii. Praegu on õige hetk võimalike hinnatõusude ennetamiseks ja kodumaine, stabiilse hinnaga ning keskkonnasõbralik biomass on hea alternatiiv,” sõnas Heinam.

Soodsaima pakkumise teinud puiduhakke tootjatega sõlmitakse leping katlamajade ja Rakvere Koostootmisjaama varustamiseks 2016-2017 aasta kütte- ja tootmishooajaks. Pakkumusi oodatakse hankele 9. maiks. Pakkujad, kellega alustatakse läbirääkimisi, selgitatakse välja 23. maiks.

Adven Eesti tegutseb 14 kaugküttepiirkonnas üle Eesti ning pakub kliendipõhiseid energialahendus tööstus- ja teenindussektori ettevõtetele. Ühtlasi tegeleb ettevõte maagaasi jaotamise ja müügiga.