Eelmisel nädalal jäid Tallinna Sadama korruptsiooniasja istungid jälle ära ja asja sisuline arutamine venib. Seekord on seisaku põhjus Poola Remontowa laevatehase endine juhatuse liige Jan Paszkowski ja teda esindav vandeadvokaat Elmer Muna, kes otsustas poolakaga lepingu lõpetada.

"Kuna kõik tunnistajaid olid puutuvuses Jan Paszkowskiga, siis ei olnud võimalik tunnistajaid üle kuulata. Kohus tegi riigi õigusabi korras advokatuurile ülesandeks uue kaitsja määramise ja reedel võttis uus kaitsja kohtuga ühendust," edastas Harju maakohtu pressiesindaja Viivika Siplane läinud nädalal.

Advokaadibüroo WALLESS (endine Derling Primus) vandeadvokaat Elmer Muna lepingu lõpetamist kommenteerida ei soovinud, öeldes ainult, et see on kutsesaladus ja põhjused on teada vaid kohtule. Samuti ei kinnitanud ta maakohtu öeldut, nagu olnuks just tema poolaka esindamise üles öelnud, mitte vastupidi.

Riigiprokuratuuri süüdistuse kohaselt oli just Paszkowski see, kellega Tallinna Sadama eksjuht Allan Kiil sõlmis keelatud kokkuleppe Poolast kahe parvlaeva tellimiseks. Oktoobri lõpus lõpetas maakohus Allan Kiili kriminaalasja menetlemise, sest rekordiliselt suures, u 3,5 miljoni eurose altkäemaksu võtmises süüdistatud Kiil on raskelt haigestunud ega ole võimeline kohtuprotsessil osalema.