Linnavalitsuse teatel võib üheks rekordi ületamise põhjuseks pidada, et linnapoolsed jõupingutused Aegna saare kui puhke- ja ajaveetmiskoha populariseerimiseks on kandnud vilja.

Teiseks põhjuseks peetakse aga seda, et võrreldes läinud aastaga oli laevaliini navigatsiooniperiood kaks nädalat pikem ning reisijate kohtade arvu laeval suurendati 35-lt 47-le.

Abilinnapea Jaanus Mutli lisas, et põhiline reisijatevoog sõltub suuresti ilmastikust ja linlaste ning külaliste puhkuseperioodist, mida näitab ka statistika.

„Kui vaadelda reisijate arvu kuude lõikes, siis olid reisijaterohkemad juuli ja august: mai – 607, juuni – 1817, juuli – 3821, august – 3143, september – 935, oktoober – 89.

Mais sõitis merelaev Juku Aegna vahet kaks nädalat ja oktoobris kolm. "Juulis ja augustis, kui tung Aegna külastamiseks kõige suurem, muudeti vajadusel ka reisigraafikut ja tehti lisareise,“ märkis ta.

Kokku teenindati reisijaid täpsustatud andmeil 270 reisiga edasi-tagasi arvestuses rohkem kui möödunud hooajal – tervelt 10 412. Eelmise aasta numbrid olid 284 reisi ja 10 003 reisijat.