Ettevõtte majandusaasta aruandest nähtub, et Aeroc Internationali müügitulu oli 2009. aastal 578,8 miljonit krooni, mis on võrreldes 2008. aastaga 48 protsenti vähem, teatas BNS.

Müügitulust 93 protsenti andis poorbetoontoodete müük, viis protsenti käibest tuli vahendustoodete ja teenuste müügist ning kaks protsenti muudest ärivaldkondadest. Geograafiliselt teenis kontsern müügitulust 53 protsenti Venemaalt, 34 protsenti Ukrainast ja 13 protsenti Baltikumist.

Mullu 31. detsembri seisuga oli Aeroc Internationali konsolideeritud bilansimaht 1,739 miljardit krooni, vähenedes aastaga 14 protsenti.

Firma käibevarad moodustasid varadest 183 miljonit krooni ja põhivarad 1,556 miljardit krooni ehk vastavalt 11 ja 89 protsenti bilansimahust. Immateriaalsed varad moodustasid põhivaradest 433 miljonit krooni ehk 28 protsenti.

Kontserni kohustused olid bilansipäeval kokku 1,808 miljardit krooni ja konsolideeritud omakapital oli 69 miljoni krooniga negatiivne. Firma juhatus märgib aruandes, et omakapital on kavas viia vastavusse äriseadustiku nõuetega 2010. aastal emaettevõtte tehtavate täiendavate mitterahaliste sissemaksete arvelt.

Ettevõtte kohustustest olid välised laenud 462 miljonit krooni ehk 26 protsenti kogu kohustustest. Võlad emaettevõtte konsolideerimisgrupi ees ulatusid 1,256 miljardi kroonini ehk 69 protsendini kogu kohustustest, sealhulgas oli laenukohustus emafirma ees kokku 1,081 miljardit krooni.

Aeroc International investeeris eelmisel aastal materiaalsesse põhivarasse 33 miljonit krooni, millest kaheksa miljonit läks rajatistesse ja viis miljonit krooni seadmetesse.

Kontserni brutokasumlikkus vähenes mullu tunamulluselt 29 protsendilt 15 protsendile müügituludest.

Lõppenud majandusaastal töötas kontsernis keskmiselt 664 inimest, kelle tasu üldsumma koos maksudega oli kokku 112,1 miljonit krooni. 2008. aastal oli töötajaid keskmiselt 759 ja töötasu maksti kokku 135,5 miljonit krooni.

Aeroc International märgib aruandes, et tänavu on peamiseks fookuseks müügimahtude kasvatamine ja turupositsiooni tugevdamine kõigil sihtturgudel. Ettevõte ootas selleks aastaks jätkuvalt suurimat müügimahtude kasvu Ukrainas. Venemaal Peterburis prognoosis firma mõõdukat hinnataseme ja turunõudluse kasvu. Baltikumi ja Skandinaavia kohta seisab aruandes, et kuigi majanduslangus peaks 2010. aastal asenduma väikese tõusuga, paraneb olukord ehitusturul aeglaselt ja kasvu on oodata alles aasta teises pooles.

Ettevõtte aruannet auditeerinud audiitor juhtis tähelepanu asjaolule, et firma omakapital on negatiivne. Ta märkis samas, et ettevõtte juhatus on aruandes kirjeldanud firma netovara taastamist ja koostanud aastaaruande jätkuvuse printsiibist lähtuvalt. Antud asjaolude põhjal on audiitor arvamusel, et firmat on võimalik käsitleda jätkuvalt tegutseva äriühinguna üksnes siis, kui omanikud taastavad ettevõtte omakapitali.

Aeroc International on valdusfirma, mille tütarfirmad on Aeroc AS Eestis, Aeroc SIA Lätis, Aeroc UAB Leedus, OOO Aeroc Sankt-Peterburg Venemaal ja Aeroc TOV Ukrainas ning kontserni ettevõtted OAO Aeroc Obuhov Ukrainas ja ZAO Petrobeton, Scanex ZAO ja OOO Aeroc Kaliningrad Venemaal.

Aeroc Internationali omanik on Venemaa firma OAO LSR Group.