Aeroc OÜ juhatuse esimehe Ivar Paplavskise sõnul on tehas üks suurimaid ehitusmaterjalitööstus, mis viimase kümnendi jooksul Eestisse kerkinud. ”Kui siiani on tehased tehnoloogia peamiselt sisse ostnud, siis Aeroci sisseseade on Eesti inseneride mõtte- ja kätetöö.”

##Tehas toodab seinaplokke ja vaheseinaplaate, mis on liim-segudega kiiresti paigaldatavad ning kergesti töödeldavad. Aeroc on kõige kergem kivimaterjal, välisseinaplokk Aeroc EcoTerm ei vaja täiendavat soojustamist.

Tehas rajati Eesti kapitalil ning see kasutab kohalikku toorainet – liiva, tsementi ja lupja.

Tootmishoone koos infra-struktuuriga ehitati Kunda külje alla põllule. Kompleksi ehitus algas 2000. aasta augustis, esimene proovipartii valmis möödunud suvel. Tehase ehitusel kasutati valdavalt Lääne-Viru kohalikke alltöövõtjaid ja -hankijaid.

Tehas müüb toodangut peale Eesti, Lätti, Peterburgi, Lõuna-Soome ja Stockholmi.

Peterburis tegutseb Aeroc OÜ tütarfirma ZAO Petrobeton, kes alustab mais müüki Venemaa loodepiirkonnas.

Tootmisprotsessis jahvatatakse esmalt liiv ja lisandina kips sama peeneks kui tsement. Tooraine edasisel töötlemisel ja segamisel tsemendi ja lubjaga moodustub vedel mass, mis pärast alumiiniumpulbri lisamist hakkab kerkima ja tarduma, kuni tekib poorne struktuur. Seejärel lõigatakse plastse tugevuse saavutanud tardunud materjal lõikemasinates vajalike mõõtmetega toodeteks.

Lõpliku tugevuse annab karastamine autoklaavis.

Eile andis Keskus EhitusTest Aeroc OÜ-le üle toodangu vastavussertifikaadi, mis võimaldab Aeroci ehitusplokkide müüki jaevõrgus.

Aeroc on kõige kergem kivimaterjal, tavalisest betoonist on ta üle viie korra ning kerge-kruusbetoonist rohkem kui kolmandiku kergem. Samas on tal konstruktiivsele materjalile vajalikud tugevusomadused.