Gaasitarned uuest tehasest hakkavad toimuma meretranspordi teel ning selleks ehitatakse mitmeid uusi laadimisterminale Balti riikidesse, Venemaale, Rootsi ja Norrasse. Koguinvesteering süsihappegaasi tootmis- ja jaotussüsteemide väljaehitamiseks ulatub 30 miljoni euroni.

Tehas hakkab süsihappegaasi tarnima klientidele kogu Balti regioonis ja alustab tegevust 2006. aastal.

Süsihappegaasi tarbijateks on peamiselt toiduainetetööstus, õlletootjad, puidu- ja paberitööstus, samuti kasutatakse süsihappegaasi keevitusega seonduvates protsessides. Gaasi järele on tekkinud nõudlus ka uutes valdkondades nagu keskkonnasõbralik riiete kuivpuhastus ning veetöötlemine.

Uue süsihappegaasitehase aastaseks tootmismahuks planeeritakse 400 000 tonni, mis teeb sellest ühe suurima süsihappegaasi tootmisüksuse Euroopas. Süsihappegaasi hakatakse tootma naftatöötlemisettevõtte Fortum Porvoo tootmisüksuse kõrvalsaadustest. Uue tehase projekteerib ning selle sisseseaded tarnitakse suures osas Linde Engineering'ult.

AGA Põhja-Euroopa regioon kuulub Linde Gas'ile, kes on juhtivaid gaasitarnijaid maailmas. Linde Gas varustab tööstuslike- ja meditsiinigaasidega, rakenduste alase know-how'ga ning erinevate seadmete ja teenustega 1,5 miljonit klienti 150 riigis. Eestis taasalustas AGA tegevust 1991. aastal ning ettevõttest on tänaseks saanud piirkonna juhtiv tööstuslike ja meditsiiniliste gaaside tarnija.