20. oktoobril lõppevad Swedbank Investeerimisfondid AS-i juhatuse esimehe Agnes Makk’i volitused juhatuse liikmena, poolte kokkuleppel ei jätka Agnes Makk tööd sellel positsioonil. 17. oktoobril liitub fondijuhtide meeskonnaga Ene Õunmaa, teatas Swedbank.

"Täname Agnest pühendumise eest ja eriti selle eest, et ta on üles ehitanud hästitoimiva koostöö Eestis ja Rootsis paiknevate investeerimismeeskondade vahel. Eesti investeerimisfondide juhtimine on viidud vastavusse kaasaegsete investeerimisvaldkonna standarditega. Vaadates tulevikku on aeg leida uus juhatuse esimees," sõnas Swedbank Roburi Baltikumi varahaldusäri juht Ross Laidlaw.

„Kaks aastat tagasi võtsin vastu väljakutse ehitada üles organisatsioon. Täna lahkudes jääb minust maha hea tervise juures olev äri, mis on valmis järgmiseks arengufaasiks. Oma loomult olen ma äri arendaja, seega on aeg edasi liikuda,” sõnas Agnes Makk.

Swedbank Investeerimisfondide uue juhatuse esimehe otsimine algab koheselt, seni jätkab juhatuses Swedbank Investeerimisfondide vastavuskontrolli juht Meelis Hint ning ajutiselt asub juhatuse liikme positsioonile pensionifondide fondijuht Katrin Rahe.

Fondijuhtimise kompetentsi laiendamiseks liitub alates 17. oktoobrist Swedbank Investeerimisfondidega Ene Õunmaa, kes asub tööle fondifondide fondijuhina ning Venemaa ja Ida-Euroopa aktsiafondide kaasfondijuhina. Ligi 15 aastat investeerimisvaldkonnas töötanud Ene Õunmaal on varasemast kogemus tööst portfellihaldurina, likviidsuspuhvrite ja investeeringute juhina ning varahalduse fondijuhina.

Alates 2009. aasta veebruarist on Ene töötanud võlakirjafondi portfellijuhina ASis Evli Securities, koostades krediidifondi juhtimise kõrvalt ka aktsiafondide jaoks suunatud aktsiate ning makromajanduse analüüse. Fondifonde seniajani juhtinud Katrin Rahu liigub samast kuupäevast Swedbank Investeerimisfondide riskijuhi ametikohale.

1994. aastal asutatud Swedbank Investeerimisfondid AS on Eesti esimene suur varahaldusettevõte, mis haldab pensioni- ja investeerimisfonde ning institutsionaalsete investorite portfelle. Alates 2009. aastast on Swedbank Investeerimisfondid AS Swedbank Roburi tütarettevõte. 1967. aastal asutatud Swedbank Robur on üks Skandinaavia juhtivaid fondivalitsejaid, kus hallatakse 3 miljoni kliendi vara kogumahus ligi 70 miljardit eurot.