Lähema kahe aasta jooksul kavatseb Agrowill Group Moldaavias kokku osta kuni 5000 hektarit väga viljakat mustmulla maad.
„Olukord Moldaavia põllumajandusmaa turul sarnaneb Leedu omaga, kuid piisavalt suurte maatükkide koondamine on veel raskem kui meie juures,“ rääkis Robertas Čepaitis, AB Agrowill Group arendusosakonna juht.
Tema sõnul haldab Leedus üks maaomanik keskmiselt umbes kolme hektarit maad, aga Moldaavias ainult umbes ühte hektari.
„Kui me tahame omandada 5000 hektarit maad, võib juhtuda, et meil tuleb allkirjastada umbes 5000 ostulepingut,“ rõhutas Čepaitis.
Omandatud maa-aladel kavatseb ettevõte arendada taimekasvatust ja piimandust. Keskmine maa efektiivsus on mustmulla regioonis peaaegu kaks korda suurem kui Leedus.
Investeerides sama summa, võib Leedus ühel hektaril kasvatada umbes 3-4 tonni teravilja, mustmulla regioonis on see arv aga 7-8 tonni.
„Meie arvutused ja vaatlused näitavad, et kui kohaldada Leedus saadud kogemust ja juurutada kaasaegseid juhtimismeetmeid, siis võime viljakas mustmulla regioonis Venemaal, Ukrainas ja Moldaavias loota veel paremaid tulemusi kui Leedus,“ ütles Čepaitis.
Agrowill Group kaalub antud hetkel koguni kolme Venemaa taimekasvatusega tegeleva ettevõtte omandamist.
Neist väikseim ettevõte tegeleb 11 000 hektari suuruse maa harimisega.
AB Agrowill Group kirjutas 3. juunil alla ostulepingu ühe suurima ja efektiivseima Eesti piimatootja Põlva Agro omandamiseks.
See tehing kavandatakse lõpule viia 3. juulil.
20. juunil allkirjastas Agrowill Group ostu-müügilepingu, mille alusel omandatakse üks modernsemaid Leedu põllumajandusettevõtteid UAB Grūduva.
AB Agrowill Group’i konsolideeritud puhastulu 2007. a eest oli ligi 144 miljonit krooni.
2007. a jooksul saadi ligi 313 miljonit krooni tulusid.
Arvestamata investeeritava vara ümberhindamise mõju, moodustas 2007. aasta puhastulu 43,8 miljonit krooni aga tulud põhitegevuselt ulatusid üle 192 miljoni krooni.