Kui paljude koguduste puhul saavad kulutuste üle otsustada ka selle liikmed, siis sealse koguduse liikmed on teadmatuses. Nad ei tea isegi seda, kui palju teenib peapastor Steven Furtick.

Viimasel ajal on mehe personaalne varandus sattunud teravama tähelepanu alla. Ta andis nimelt esimese intervjuu seitsme aasta jooksul. Ta jäi selle käigus kindlaks, et ei avalda ühtegi detaili kiriku ega enda rahalise seisu kohta. Ta ütles, et peab olema Jumala esindajana avameelne, kuid peab annetuste kasutamisest rääkides jääma diskreetseks:

„Tulla avalikult välja ja öelda - me oleme ära andnud nii palju raha ja vaadake, mida me oma finantsidega teeme - see tundub mulle kõige ülbema asjana, mida saaksin teha ja see rööviks mult võimaluse teha, mida Jeesus ütles, „kui sa annad, siis sa ei kuuluta teistele, kui palju sa oled andnud". Ma ei tahaks seda oma naisele ja lastele teha," vastas ta.

Ei ole siiski saladus, et Futricki kogudusel läheb väga hästi. Nad laienevad pidevalt ja ehitavad kalleid hooneid. Peapastor ise rajas hiljuti perele ligi 1500-ruutmeetrise häärberi. Just see on tekitanud küsimuse, kui palju mees ise teenib. Seni kuni koguduse liikmed annetavad ja vastuseid ei nõua jääbki see ilmselt saladuseks.

Ärileht on ka varem kirjutanud neist usumeestest, kes teiste usu arvelt rikastuvad: