Linnahall oleks huvitav, hotelle teeme edasi, taksofirmasse paneme raha juurde, kirjeldab Tallinki suuromaniku Infortari juht ja Tallinki nõukogu liige Ain Hanschmidt intervjuus Ärilehele. Samal ajal on taandutud nii suurejoonelisest Lasnamäe linnakust, Estonian Airi ostust kui ka Kivimäe haigla projektist.

Tallink on viimasel ajal metsikult investeerinud. Uued laevad, hotellid, taksofirma. Vara on ettevõttel küll 30 miljardi krooni eest, aga kopsakas on ka laenukuhi. Laene on ligi 18 miljardi krooni jagu, pikaajalisi laene nende hulgas pisut üle 16 miljardi krooni. Aga nüüd on suuremad investeeringud tehtud ja raha paigutada pole enam eriti tarvis. Hanschmidt ütleb ka, et nüüd on Läänemere võimsaima laevakompanii Tallinki liinid paigas ja aeg raha tagasi teenida. Ta viitab, et Tallink on mõelnud seilata ka soojematel vetel, kuid praegu on need mõtted maha maetud.

Loe intervjuud maikuu Ärilehest. Ärilehe tellimine: 680 4444, klienditugi@epl.ee

Ärileht on müügil ka paremini varustatud lehemüügikohtades. Eesti Päevalehe äripaketi ja tööpäevapaketi tellijad saavad Ärilehe automaatselt.