Riigikogu VEB Fondi uurimiskomisjoni esimees Rainer Vakra taotles nii kaitsepolitseilt kui valitsuselt, et salastatus kustutataks kirjalt, mis on praeguseks tekitanud väga palju linnalegende.

"Olen korduvalt öelnud, et selguse huvides oleks mõistlik kapol kogu olemas olev info avaldada, et lõpetada spekulatsioonid ja oletused. Konkreetseid raha väljavõtjaid võib teada vaid Vene luure, kellega koostöö on tänasel hetkel välistatud. Kahju, et siseminister ei pidanud võimalikuks tuua selgus maija ja lõpetada müstilised segadust külvavad linnalegendid," on Vakra nördinud.

Ärileht kirjutas 3. oktoobril, et kaitsepolitsei ei ole nõus avalikustama inimes(t)e nime(sid), kes käisid Peterburis ühe panga kontoris ja võtsid 1998. aastal välja 20,5 miljonit dollarit VEB-i raha. Saladuseks jäävad ka kõik muud kaitsepolitsei käsutuses olevad VEB-i puudutavad detailid.

Riigikogu VEB Fondi uurimiskomisjoni endine esimees Rainer Vakra (SDE) ütles toona Ärilehele, et kaitsepolitsei teatas oma vastuses - ka see on salastatud -, et riigisaladuse salastatust kustutada enne salastamistähtaja möödumist pole võimalik. Kaitsepolitsei keeldus ka osalisest salastatuse kustutamisest, kuna see võib seada ohtu teabe kogumisel osalenud isikute julgeoleku.