Ieva Mārtiņa ja Ramūnas Bogdanas Balti uuriva ajakirjanduse keskusest Re:Baltica kirjeldasid oma artiklis „Vaade Vladimir Antonovi hoolimatule õnnemängule Balti pankadega”, kuidas Air Baltic muutus osaks finantspüramiidist, mille venelased olid Leedus ja Lätis rajanud.

Veel hiljuti näis Antonov suutvat Baltimaades vallutada kõik, millele pilk langeb: Leedu pank Snoras, Läti Krājbanka, Riia ajaleht Telegraf.

1975. aastal Usbekistanis teadlase peres sündinud ja 2008. aastal tšetšeeni maffia hirmus Londonisse kolinud Antonov leidis 2003. aastal Leedu Snorase pangas suurepärase ettevõtte, kus edasi arendada Venemaa panganduses välja töötatud kahtlasi finantsskeeme. Snoras kattis lühikese ajaga Leedu nn pangaputkade võrguga ja korjas kokku lihtsate leedulaste säästud. Raha pumbati aga Antonovi ja tema partnerite riskiäri jaoks pangast välja maksuvabades tsoonides registreeritud ettevõtetesse.

Maksuvabade firmade kaudu hiiliti mööda piirangutest, mis seadsid panga omanikele lae oma ettevõtetele samast pangast raha laenamiseks. Kui Snoras neelas 2005. aastal Läti Krājbanka, juurutati Leedu äriskeem kohe ka põhjanaabrite juures. See osutus lihtsaks, sest Krājbanka tegutsemispõhimõtted sarnanesid Snorase omadega.