Tänane Eesti Päevaleht kirjutab, et Ralf Dieter Montag-Girmes on mõnes meediakajastuses kuulutatud endiseks Saksa luurajaks, kuigi ta on kinnitanud, et oli Lääne-Saksamaal sõjaväes olles ainult sõjaväeluure tõlk.

Montag-Girmes tegelenud Bombardieride huvilistele vahendamisega. Kuid hullem on see, et ta nõustab ka Vene ettevõtet Iljušin Finans, mis muu hulgas müüb uusimaid Vene reisilennukeid Suhhoi Superjet 100. Läti meedias kõlanud väiteil kaasnebki Montag-Grimesi Air Balticu osanikuks saamisega kõrvaltehing vahendada Läti lennufirmale mõned Vene lennukid.

Enda sõnul ei teinud ta sellest „kompetentsete organite" ees saladust, kui sattus pärast Nõukogude Liidu lagunemist Venemaale erastamiskeskuse asejuhiks. See ei ole teda takistanud olemast aktiivne konsultant Vene riigiasutustes ja Vene lennutööstusega seotud ettevõtetes, kus ta on tegelenud Vene lennukite välismaale müügiga.

Endise Vene asepeaministri Alfred Kohi väitel on Montag-Girmesil Venemaal palju ärisid, kinnisvarast panganduseni. Näiteks osales ta Vene lennukite Kuubale müümise läbirääkimistel, mida juhtis tollal peaminister olnud Putini lähikondne, asepeaminister Igor Setšin.