Finantsaruandes selgitab ettevõtte juhtkond, et reisijate arv Tallinnas kasvas 38% ning Riias ja Vilniuses 17%, edastab Läti Delfi.

Lennufirma turuosa Riia lennujaamas kasvas eelmise aasta 54 protsendilt 57 protsendini. Ettevõtte juhid märgivad, et kuigi tulemused vastasid üldiselt ootuste, avaldasid oma mõju ka negatiivsed tegurid. Nii mõjutas ettevõtte tulusid euro ja dollari kurss, Co2 kvoodi kallinemine, millest saadav kahjum oli kaks miljonit eurot. Samuti suurendas kulusid pilootiide, tehnikute ja teiste lennufirma töötajate palgatõus.

Lisaks tähendas rahvusvaheliste finantsaruandluse reeglite rakendamine, et lennufirma kapitaliseeris selle aasta alguses 12 lennuki Bombardier Q400 liisingu ja viis 101 miljoni euro mahus liisingukohustused ettevõtte bilanssi. Pärast seda kasvasid lennufirma liisingukulud eelmise aasta sama ajaga võrreldes kahe miljoni euro võrra.

Selle aasta esimesel poolaastal suurenes AirBalticu lennupark 39 lennuki võrra, neis 19 on Airbus A220-300.

Eelmise aasta esimesel poolaastal oli AirBalticu käive 182,7 miljonit eurot ning kahjum 15,5 miljonit eurot. Eelmise aasta kokkuvõttes oli ettevõtte käive 408,7 miljonit eurot ning kasum 4,5 miljonit eurot.