Virgin America tellitud 60 Airbus A320 tüüpi lennuki hulka langes ka Prantsuse grupi jaoks paljutähenduslik 10 000. lennukitellimus. Tellimuse hulgas on ühtlasi üks A320neo, mis teeb Virgin Americast selle uudse õhusõiduki esmakasutaja.

Tellimuses sisalduvad 30 A320-tüüpi lennukit varustatakse suurte tiivaotstesse paigaldatavate haikala seljauime meenutavate seadmetega, mis on mõeldud kütuse säästmiseks ning kannavad inglise keeles nime Sharklets.

„Oleme alles kolm aastat vana lennufirma, selles vanuses annavad paljud meie valdkonnas alles tellimusi sisse. Meil on aga heameel teatata, et me kasvame ning laieneme üha uutele turgudele,“ ütles Virgin America president ja tegevjuht David Cush.

„Paljuski võlgneme me tänu just õigele lennukivalikule. Põhja-Ameerika turul aitasid läbi murda ennekõike madalate käituskuludega, mugavad ja ökoloogiliselt eesrindlikud Airbus A320 tüüpi lennukid. Ning me usume, et A320neo viib meid sel teel jõudsasti edasi“

„Oma 5000. tellimuse saime me 2004. aasta augustis – pärast enam kui 30 aasta pikkust tegutsemist. See, et 10 000. tellimus tuli vaid kuue aastaga, tundub lausa liiga hea, et olla tõsi,“ ütles Airbusi president ja tegevjuht Tom Enders.

„Ja kuna esimese firmatellimuse meie uuele ja eriliselt säästlikule reisilennukile A320neo tegi niivõrd nooruslik ja trendikas ettevõte nagu Virgin America, ei oska paremat algust tahtagi.“

California osariigis San Franciscos baseeruv Virgin America asutati alles 2007. aasta augustis. Firma käsutuses on 30st A320 perekonna lennukit, millega kaetakse suurem osa Põhja-Ameerikast.

Virgin America on tuntud oma hea teeninduse, eriti aga unikaalse disaini ja mugavuse poolest. Kõigil lennukitel on WiFi ühendus, lisaks on iga reisija kasutuses isiklik puuteekraaniga meelelahutusplatvorm.

Virgin Groupi asutaja söör Richard Bransoni sõnutsi on nad oma lennuliini puhul otsustanud pöörata erilist tähelepanu innovatsioonile ja soovivad muuta lendamise disaini, tehnoloogia ja meelelahutuse abil võimalikult nauditavaks.

„Äriringkonnad ei tohi unustada, et tähelepanu tuleb pöörata ka kliimamuutustele. Ma usun, et lennunduses on siin kõvasti arenguruumi ja suureks sammuks edasi on kindlasti ka A320neo, millele me edaspidi panustame.“

„Juba Virgin America soetatud A320 tüüpi lennukid on kuni 25 protsenti kütusesäästlikumad ja ökoloogiliselt puhtamad, kui üks keskmine USAs kasutusel olev reisilennuk. A320neo tulles läheb see protsent loomulikult ainult paremaks.“

A320neo on väga keskkonnasõbralik lennuk, mis pakub 15-protsendilist kütusesäästu. Esimesed seda tüüpi lennukid valmivad aastal 2016. Jõuallikate osas võivad lennufirmad valida CFM Internationali LEAP-X mootori või Pratt & Whitney’ PurePower PW1100G mootori vahel.