Brasiilia kaitseministeerium ja väälisministeerium on koos võtnud vastu sellise otsuse vastusena Venezuela opositsiooni palvele, rääkisid Reutersile allikad.

Kaitseministeerium ütles Reutersile, et Rio de Janeiros asuv ettevõte Condor Tecnologias Não-Letais pole aprillis sõlmitud lepingut Venezuela kaitsejõududega pisargaasikanistrite tarnimiseks täitnud, nimetamata täpsemaid põhjuseid. Condori teatel on firmal kaks kehtivat lepingut Venezuelaga; tarnete kohta uudisteagentuur selgitusi ei saanud.

"Brasiilia valitsus tuli palvele vastu, sest Venezuelas toimuv on veresaun," ütles üks allikatest Reutersile.

Viimaste kuude kokkupõrgetes politsei, armee ning Venezuela presidendi Nicolas Maduro lahkumist nõudvate meeleavaldajate vahel on elu kaotanud juba 72 inimest. Maduro sõnul on meeleavaldajad osalised suures fašistlikus vandenõus.

Venezuela opositsioonijuht Henrique Capriles ütles Reutersile, et tervitab Brasiilia otsust: "Nad tegid absoluutselt õige otsuse. Me töötame ka teiste kallal. Ainuke allikas tundub praegu olevat Hiina."

Condor Tecnologias Não-Letais on varem tõusnud tähelepanu keskmesse tõigaga, et selle toodangut on kasutatud meeleavalduste vägivaldsel laialiajamisel näiteks Türgis ja Bahreinis. Condori teatel võib mitte-letaalsete rahustusvahendite müügi keelul olla see tagajärg, et korrakaitsejõud peavad kasutama letaalseid vahendeid rahvahulga ohjamiseks, nagu näiteks tulirelvi.