„Üldiselt, kui ma olen jälginud neid nimesid, kes ajakirjanduses on välja toodud, siis hindan Jürgen Ligi senist tööd ja ettevaatavalt ka panganduses head käeproovimist,“ lausus Rehe aripaev.ee-s.

Eesti riigi positsiooni näitamisel Euroopas oli Rehe hinnangul väga palju ka Ligi isiklikku tööd. „Arvan, et ta oleks tugev kandidaat juhtima Eesti pangandust Euroopa Keskpangas. Usun, et ta suudab olla samaväärselt tugev partner ka kohalikele pankadele,“ sõnas ta.

Küsimusele, kui palju reaalset otsustusõigust on Eesti Panga presidendil, vastas Rehe, et protsess alles kujuneb ja areneb pärast euroga liitumist.

„Keskpankur härra Trichet (Jean-Claude Trichet - toim) on ju kogu aeg pildil ja Eesti Panga juht hakkab olema ju üks Euroopa Keskpanga juhtide komiteest,“ rääkis Rehe. „Tema hääl on selgelt üks osa nendest otsustest.“

Rehe ei hindaks Eesti Panga juhi rolli mitte niivõrd Eesti poolt vaadatuna. „Tema roll on olla aktiivne osapool Euroopas väga oluliste otsuste tegemise puhul - et stabiliseerida võlakriis, pangandussüsteem ja anda majandusele uus tõus,“ selgitas Rehe. 

Selles mõttes on keskpanga presidendi roll rahvusvahelisel pinnal suur, kuna tuleb valida, milline on rasketest teedest kõige olulisem tee, lisas ta.

Endine Eesti Panga president Vahur Kraft ütles Delfile, et ta ei tahaks anda valimisprotsessi ajal omapoolseid hinnangud ja kommentaare kandidaatide osas.