Mis siis saab, kui kuue kuu euribor negatiivseks läheb?

Kui inimesed vaatavad hoiuste intressitabeleid, siis saadakse aru, et praegu ei ole hoiustega rahateenimise aeg. Samas saab aga klient nii väga turvaliselt raha paigutada. See on väga suur väärtus.

Euroopa Keskpank on andnud esimesed signaalid inflatsiooni kohta ja inflatsioon on hakanud tõusma. Kui inflatsioon hakkab tõusma, siis tekib ka surve intresside tõusu peale. Võimalik on konflikt rahamaailmas, mis võib tuleneda Kreekast. Konflikt ei tähenda just riskide alanemist, vaid kiiret lühiajalist riskide kasvu. Riskide kasv paneb surve rahaturgudele, mis viib mind sellisele järeldusele, et kuue kuu euribor ei liigu negatiivi. Ta on praegu madal, aga päris punast euribori meie ilmselt ei näe.

Teame, et Kreeka risk ja mõju peaks olema väiksem, aga alateadlikult ütleb hääl, et peab olema ettevaatlik. Kui tulevad maksejõuetused, siis tekivad küsimused. Milline on mõju rahaturgudele ja kuidas see hakkab haigusena mõjuma? Kui lähedale tuleb ta Skandinaaviale ja Baltikumile? Kuidas ta mõjutab pangandust ja majandust?