Tema selgitusel on mitmes Euroopa Liidu liikmesriigis on palgakasv olnud väga väike või programmiriikides isegi väikeses languses. „Seega võib prognoosida Eestile tõusmist selles edetabelis. Värske rahandusministeeriumi majandusprognoos lubab järgmisteks aastateks 6- protsendilist palgakasvu, mis on kiirem kui varasemates prognoosides ja ilmselt üks kiiremaid Euroopa Liidus,“ sõnas Sõerd.

Selleks, et palgad saaksid veelgi kiiremini kasvada peaks Sõerdi hinnangul majandus liikuma enam lisaväärtust tootvate valdkondade suunas. „Selleks on vaja investeeringuid, võtta kasutusele uusi tehnoloogiaid ja tõsta tööjõu kvalifikatsiooni. Tervikuna peab kasvama meie eksporditavate kaupade ja teenuste konkurentsivõime maailmaturul. Palgad ei saa kasvada kiiremini kui tootlikkus, vastasel korral kannatab meie konkurentsivõime,“ rääkis Sõerd.

Samas täielikult lahti murda odavast tööst Sõerdi sõnul ilmselt ei ole võimalik, näiteks turisminduses ja hotellimajanduses ongi palgad reeglina madalamad, aga tervikuna on turism majandusele tähtis. „Järgmistel aastatel võib oodata palgasurvete kasvu ja suurenevad tööjõukulud sunnivad ettevõtteid optimeerima tööjõukulu ja rakendama vähem tööjõudu nõudvaid tehnoloogiaid.“

Teisipäeval kirjutas Eesti Päevaleht, et Eestis saab küll väga vähe palka, aga palga kasv on Euroopa üks kiiremaid.