Top Geari karavan rändab peaaegu nädala kestva teekonna jooksul läbi kolme Balti riigi, peatudes Eesti, Läti ja Leedu suurimates linnades ning külastades oma teel mitmeid põnevaid autodega seotud kohti, katsepolügoone ja ralliradasid.

Top Geari tiitlivõistlus algab 3. oktoobril Vilniuses, seejärel saab kõiki autosid ja erinevaid õhtuseid etteasteid näha Marijampolės, Panevėžyses, Riias, Cēsises ja Tartus. Karavan peatub ka väiksemates linnades ja alevites ning finiš on 9. oktoobril Tallinnas.

Top Geari tiitlivõistluse 2015. aasta nominatsioonide seas on lisaks aasta parimale autole ka aasta maastur, aasta mahtuniversaal, aasta sportauto, aasta sedaan, aasta luukpära, parim peresõiduk, ohutuim sõiduk, kõige rohelisem sõiduk, nutikaim auto, aasta tehing, Delfi lugejate poolt valitav „parim veebisõiduk“ ja aasta tarbesõiduk. 

Top Geari auhinnagalale on registreeritud juba uus BMW X4, Jeep Grand Cherokee, KIA Sportage, FIAT Freemont Cross, Renault Twingo, Opel Adam Rocks, KIA Soul, KIA Optima ja FIA 500L Trekking. Uue asjana on tänavu kavas ka tarbesõidukite nominatsioon, kus oma konkurente ootab juba FIAT Ducato.

Võitjad valib välja rahvusvaheline komisjon, mis moodustatakse kõigi kolme Balti riigi esindajatest. Sellesse kuuluvad üheksa inimest Top Geari toimetusest, kolm ajakirja lugejat, kolm portaalide Delfi.lt, Delfi.lv ja Delfi.ee ajakirjanikku, kolm Delfi lugejat ning spordi-, auto- ja meelelahutusmaailma kuulsused. Komisjoni liikmed läbivad kogu marsruudi Vilniusest Tallinna ja selle kestel on neil võimalus proovida kõiki konkursil osalevaid sõidukeid.

Autodele antakse hindeid vastavalt ajakirjas Top Gear kasutatavale skaalale: üks pall tähendab, et „Auto ei jõudnud sihtpunkti, see läks teel põlema“, ja kõrgeim hinne kümme palli märgib: „Täiuslik, mingeid selgitusi pole vaja. Andke neer pandiks ja müüge lapsed maha.“